Obiad Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych wglowodanów 28.04.2025
2025-04-28 (Poniedziałek)
Jadłospis
Zupa szpinakowa z ziemniakami 350 ml (1,2,8,13), risotto z mięsem i warzywami 250 g (13), jabłko deserowe 1 szt. , sałata zielona 10g,
Kompot z owoców mrożonych b/c 250 ml
Podwieczorek: Jabłko deserowe 1 sztuka, podpłomyki 2 sztuki
Wartości odżywcze cały dzień: Wartość energetyczna[kcal]: 2147.00 kcal; Białko ogółem: 87.92 g; Tłuszcz: 83.21 g; Węglowodany ogółem: 273.79 g;
Sól: 1.78 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.00 g; suma cukrów prostych: 37.89 g; Błonnik pokarmowy: 32.97 g;
Zupa szpinakowa z ziemniakami 350 ml (1,2,8,13), risotto z mięsem i warzywami 250 g (13), jabłko deserowe 1 szt. , sałata zielona 10g,
Kompot z owoców mrożonych b/c 250 ml
Podwieczorek: Jabłko deserowe 1 sztuka, podpłomyki 2 sztuki
Wartości odżywcze cały dzień: Wartość energetyczna[kcal]: 2147.00 kcal; Białko ogółem: 87.92 g; Tłuszcz: 83.21 g; Węglowodany ogółem: 273.79 g;
Sól: 1.78 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.00 g; suma cukrów prostych: 37.89 g; Błonnik pokarmowy: 32.97 g;